O nama

Preduzeće ALEA d.o.o. je osnovano  1992 godine. Tokom prvih godina svog poslovanja  postali smo najtiražniji izdavač poslovnih publikacija sa izdanjima Poslovni vodič, Hemija i Hrana i piće.

Prvi smo prepoznali suštinu potrebe privrede da kroz tačne, proverene informacije o većini aktivnih privrednih društava u mnogome olakšamo međusobnu komunikaciju i na taj način omogućimo bolje poslovanje.

Tačne i proverene informacije o što je moguće većem broju privrednih subjekata su uvek bile, i biće, naš osnovni moto i cilj.

ALEA d.o.o. je prepoznala razvoj novih tehnologija, posebno upotrebu interneta u svakodnevnom poslovanju i životu uopšte, kao nešto što predstavlja budućnost i perspektivu, i prva pokrenula internet izdanja kataloga na našem prostoru. Kao pioniri elektronskog izdavaštva prvo internet izdanje kataloga Hemija  predstavili smo još 2000. godine. Tako se ALEA d.o.o. pozicionirala kao kompanija čiji su poslovni portali najposećeniji u širem okruženju. Prateci razvoj Google tehnologije, početkom 2013. godine predstavili smo nove, redizajnirane portale sa poboljšanom pretragom, tako da naši korisnici mogu biti pronadjeni na Google-u ne samo na našim portalima već i direktno na njihovim prezentacijama zahvaljujući pretrazi po ključnim rečima koja generiše sve informacije koje se o korisniku nalaze u našim bazama a koje predstavljaju ključne reci za pretragu na Google-u.

Izlazeći u susret našim korisnicima i slušajuci njihove sugestije, u pripremi su i novi portali specijalizovani za različite grane privrede - turizam i građevinarstvo, koji će biti u funkciji do kraja 2013. godine.